04.05.2015

Повторното използване на водата е "една стъпка напред"

Rye Brook, Ню Йорк, 4 Май 2015 - Ръстът на населението, урбанизацията и продължителните суши, ограничават водните ресурси в различни места по света, а замърсяването и заразяването, комбинирани с тези предизвикателства, дават като резултат милиарди долари загуби. Сериозно действие и новаторски мерки са необходими за идентифициране на ефективни решения на тези проблеми . Повторното използване на водите е доказан подход, който може да помогне и отговори на нарастващите искания, като същевременно се защитават съществуващите водни запаси.

Технологията за повторно използване на водата произвежда високо качество вода на по-ниска цена, което е по-изгодно отколкото да се разработи нова опция за водоснабдяване. Освен това, тя осигурява устойчивите и сухоустойчиви водоизточници с ценни стопански и екологични съпътстващи ползи.

Xylem, една от водещите световни технологични компании за вода, бе призната днес на конференцията WateReuse Research Foundation’s 19th Annual Water Reuse & Desalination Research Conference за ангажимента си за повторно използване на водите в научните изследвания и разработването на иновативни решения за повторно използване на водата.

"Xylem се ангажира да предоставя решения, които помагат за справяне с най-трудните въпроси в света на водата", каза Keel Robinson, маркетинг и бизнес  мениджър на Xylem. "Необходимо е иновативното използване на технологиите, заедно с интелигентна политика и силна политическа воля за реализирането на тези решения. Повторното използване на водата е една стъпка в изграждането на път към сигурно бъдеще. Ние знаем, че днес съществуват технологии за повторно използване на водата, които безопасно и надеждно възстановят отпадъчните води за полезни цели. Очакваме с нетърпение да продължим да си сътрудничим с други новатори и клиенти, за да се ускори прилагането на повторното използване на водата и да помогнем за изграждането на по-добро разбиране на неговата роля в решаването на проблема с недостига на вода. "

Фондация WateReuse Research е водеща организация , чиято мисия е да напредне в науката за повторна употреба на водата, рециклирането и регенерирането по целия свят.

"WateReuse е горда да почете и признае Xylem за тяхното лидерство и подкрепа", каза Melissa Meeker, изпълнителен директор на фондация WateReuse Research. "Партньорството между Xylem и фондация WateReuse Research е разработването на инструменти и ресурси, за да помогнем за изграждане на сигурно бъдеще."

Напредналите технологии за третиране на Xylem доказват, че отпадъчните води могат да бъдат пречистени и  да надвишават стандартите на питейната вода и повторното им използване е безопасно и икономично и за двете цели - питейни и непитейни. Технологията за повторното използване на водата на Дружеството се използва за пречистване на отпадъчни води по целия свят:

Най-новият завод за рециклиране на вода в Северна Калифорния, на Silicon Valley Advanced Water Purification Center (AWPC), обработва по осем милиона галона на ден и е съоръжение, което използва Wedeco UV системите на Xylem. Тази технология осигурява критичния краен етап на дезинфекция преди водата да се изпрати на местно ниво. В допълнение, Santa Clara Valley Water District (SCVWD)  провеждат две пилотни проучвания с MiPro за биологично активна филтрация, за да се разгледа възможността за използване на повторно използване на водата.

Oxelia технологията за филтрация на Xylem е от централно значение за съоръжението за почистване на  вода в North City  в Сан Диего. Тази станция е фокусна точка на демонстрационен проект в града, който е пилотно проучване за оптимизиране на технологиите за повторното използване на водата, целящ да замени вносните питейни водоизточници.

В Стокхолм, Швеция, Xylem направи изследвания за повторно използване на водата в партньорство с Шведския институт за околната среда (IVL) и Кралския технологичен институт (KTH).

Water Changi заводът за рекултивация в Сингапур ще инсталира Wedeco UV системите на Xylem като част от процеса на NEWater за устойчив и ефективен начин за производство на пречистена, регенерирана вода. Public Utility Board of Singapore (PUB) тества и прилага авангардните технологии за повторно използване на водата и Wedeco UV технологията на Xylem най-добре отговаря на най-строгите световни закони за повторно използване на водата и дезинфекция, чрез които може да се гарантира безопасно водоснабдяване.

Към новини

Къде да ни намерите

Контакти